Kurser och föreläsningar

Utbildning i Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer

Vi erbjuder nu utbildning för kommuner, landsting och andra verksamheter som kommer i kontakt med bonusfamiljer eller ombildade familjer. Vi utbildar dig som i sin tur kan hålla föräldrautbildning för bonusföräldrar med utgångspunkt från vårt material speciellt anpassat för målgruppen. 

Utbildningen ger en ökad kompetens i det vardagliga arbetet för dig som träffar barn, ungdomar och föräldrar i sin profession som t.ex. socialsekreterare, kuratorer, beteendevetare, familjebehandlare, coacher, psykologer, lärare, förskollärare, fritidspedagoger, diakoner m.m.

Utbildningen passar även dig som är intresserad av kursen av privata skäl eller som vill hålla kurs för bonusföräldrar. 

Vad är Aktivt ledarskap för bonusfamiljer?
Aktivt ledarskap för bonusfamiljer (Active Parenting for Stepfamilies) är en kurs som har utformats för att gynna föräldrar med barn i åldrarna 2-17. Programmet fokuserar på föräldraskap i bonusfamiljer, men det är också lämpligt för familjehemsföräldrar, ensamstående föräldrar som förbereder sig för en ny relation, föräldrar till adopterade barn och andra som vårdar barn efter separation eller förlust. Du behöver inte vara biologisk förälder för att ha nytta av kursen. 

Dr. Michael H Popkin grundade Active Parenting Publishers, Inc, 1980 i Atlanta, Georgia. Michael Popkin och Elizabeth Einstein har lång erfarenhet av att arbeta med föräldrastödsprogram och har arbetat fram Active Parenting for Stepfamilies. 

Aktivt ledarskap för Bonusfamiljer är ett av Familjeträdets varumärke. Vi har den svenska rättigheten och har i samråd med Michael Popkin valt att kalla materialet, Aktivt ledarskap för Bonusfamiljer.

Utbildningens innehåll
Vi går steg för steg igenom varje lektion i föräldrastödsprogrammet, Aktivt ledarskap för bonusfamiljer. Vi går även igenom din roll som kursledare, vad som är bra att tänka på när du håller en kurs, kostnader och hur du når målgruppen. 

Kursansvarig:
Stina Pettersson, utbildad socionom med vidareutbildning inom kognitiv beteende terapi och psykodynamisk terapi. Stina har mångårig erfarenhet av att arbeta med barn, föräldrar och bonusföräldrar i ombildade familjer. Stina har bland annat varit aktuell i Malou efter 10 och i podden Bonuspappan och Plusmamman som expert gällande frågor som rör bonusfamiljer. 

Thomas Pettersson har över 20 års erfarenhet som verksamhetsledare och rektor inom både privat och kommunal verksamhet. Thomas har lång erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och har i sin yrkesroll mött både barn, föräldrar och personal. 

Familjeträdet AB är ett företag som bland annat har specialiserat sig på arbete med och utbildningar för bonusfamiljer. Företaget har en verksamhet med inriktning mot bonusfamiljen och de utmaningar och möjligheter som bonusfamiljer möter i sin vardag. 

Aktuella utbildningsdagar

Utbildningspaket Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer:

Plats: Ystad i Familjeträdets lokaler. 
Är ni fler än 8 från samma kommun/verksamhet kan utbildning erbjudas i er kommun. Ta kontakt med stina@familjetradet.com för diskussion om upplägg och kostnader. 

Det här får du:
– Teoretisk och praktisk genomgång av material. 
– Omfattande kursmaterial till föreläsningar, workshop och tematräffar. 
– Utbildningen med begränsat antal platser, max 20 personer/tillfälle. 
– Handledning under tre månader via mail eller telefon. 
– Kaffe, te och frukt under utbildningsdagarna. 

Kostnad:

Utbildningspaket: Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer 
3 dagar 
– För privatperson: 9 500 kr inkl. moms 
– För kommun, landsting och företag: 9 500 kr exkl. moms 

Utbildningspaket 2 500 kr
– Kursbok för kursledare
– Övningsbok för föräldrar 
– Filmsekvenser på USB minne
– Handledning 3 mån via telefon eller mail
Utbildningsmaterialet krävs för att du ska kunna hålla kurs i Aktivt ledarskap för bonusfamiljer. 

Anmälan görs till stina@familjetradet.com 
1500 kr i anmälningsavgift. Resterande avgift inbetalas 30 dagar före kursstart. 
Din anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. 

Vänta inte för länge. Antalet platser är begränsat och vill du vara bland dem som är först ut med din kurs för ombildade familjer så skynda dig med din anmälan för att säkra din plats. 

Kontakt, förfrågningar och anmälan görs till:  
Stina Pettersson
Mobil: 0733 64 29 67
Mail: stina@familjetradet.com

Vem är jag? – Förälder, styvförälder, bonusförälder, gummimamma, plastpappa, mosaikförälder eller stjärnförälder?

Om du inte vet vad du ska kalla dig, hur ska du då veta hur du vill och ska vara?

  • Jag känner att jag inte kan slappna av i mitt eget hem. Hur ska jag göra för att slippa känna så? 
  • Känslan av utanförskap är svår och jag vet inte hur jag ska hantera känslan. 
  • Jag känner skuld & skam för att jag tycker att det är svårt att hantera olika situationer med barnen. Hur ska jag göra för att förändra detta?
  • Min partner förstår mig inte och jag känner mig ensam? 
  • Vi har olika sätt att förhålla oss till våra barn. Hur gör vi? 
  • Jag mår så dåligt när det är dags att min partners barn ska komma. Vad gör jag? 
  • Så fort jag försöker prata med min partner om hennes barn så går hon i försvar. 

Under en dag varvar vi föreläsning med teori och exempel ifrån verkligheten med praktiska övningar, både enskilt och i grupp. 

Efter dagen kommer du ha med dig nya insikter i vad som sker i dig själv och i din relation till din omgivning. Du får även större förståelse för dig själv och ditt sätt att hantera olika situationer. Du får också tips, övningar och verktyg som kommer att vara användbara i din vardag. 

Vi gör olika övningar som kommer hjälpa er till en förändring. Både i er själva men som även kommer påverka er bonusfamilj. Vi tittar på olika faktorer som påverkar en ombildad familj och varför det kan vara så mycket svårare än vi trodde det skulle vara. Vi kommer att arbeta med mental träning och få en inblick i hur våra tankar påverkar vårt sätt att vara och agera. Avspänning och avslappningsövningar ingår under dagen. 

Vilka är vi som håller i kursen? 

Stina Pettersson är socionom och samtalsterapeut. Har vidareutbildning inom psykodynamisk terapi (steg 1), KBT-metodik, lösningsfokuserad terapi samt Motiverande Samtal (MI). Stina driver sedan 2012 företaget Familjeträdet AB som i huvudsak har inriktning mot ombildade familjer men arbetar även med enskilda och par utifrån behov som upplever stress, psykisk ohälsa eller som vill förstå sig själva eller varandra på ett bättre sätt. 

Betty Åkesson är lärare, tränare och har vidareutbildat sig till avspänning- och stresspedagog.  Betty driver företaget Ginkgoz. 

Betty har i sin yrkesroll som både lärare och tränare träffat barn och föräldrar som lever i ombildade familjer. Som avspänning och stresspedagog arbetar hon med privata personer, företag och föreningar. 

Fakta

Datum:

Tid:10.00-16.00.

Plats:Familjeträdets lokal. 

Adress:Bussjövägen 200 i Ystad. 

Kostnad: 

  • För privatpersoner: 995 kr/person.
  • För par: 1500 kr. 
  • För företag: 995 kr/person + moms.

I priset ingår fika under eftermiddagen samt lättare lunch. 

OBS! Anmälan är bindande och inbetalning av kursavgift garanterar din plats. Med bindande anmälan menas att kursavgiften inte betalas tillbaka vid ev. ånger. Vid sjukdom lämnas kursavgiften tillbaka vid uppvisande av läkarintyg. 

Begränsat antal platser. 

Kontakt & bokning: 

Stina Pettersson, mobil 0733-64 29 67

stina@familjetradet.com