Ibland kan det kännas som att man är “the only couple in the village” som har bekymmer och som behöver hantera de utmaningar som det finns i en bonusfamilj. Vi ska hantera olika relationer, roller och kulturer. Det är inte helt ovanligt att det förekommer exkludering och utanförskap både hos vuxna och barn. Det kan finnas obearbetad sorg kvar från föregående separationer som skapar förhållningssätt som kan vara svåra att möta. Det kan också vara svårt att kommunicera med och om varandras barn.

I vår enkätundersökning har 73% svarat att de önskar att träffas tillsammans med andra par för att prata och höra om andras erfarenheter och hur man vänder utmaningar till fördelar.

Nu har du möjlighet att delta i en exklusiv grupp med max fyra par.

Varför ska ni delta på en helg för ombildade familjer?
– För att ni vill ha en bättre relation
– Ni vill förstå varför olika saker påverkar er relation
– Ni vill lära er de bästa sätten att hantera svårigheter
– Ni vet att något behöver förändras men är osäkra på vad och hur
– Ni vill lära dig hur man vänder utmaningar till fördelar genom att träffa och lyssna på likasinnade
Ni kommer få svaren på alla era frågor under helgen.

Under helgen kommer vi bland annat gå igenom område som:
– Kommunikation
– Gränssättning
– Roller
– Ex-partners
– Relationer
– Regler
– Känslomässigt bagage
– Olika familjekulturer
– Känns sig som en gäst i sitt eget hem
– Utanförskap
– Frågor och önskemål från er

Vad kommer vi, Stina & Thomas, göra för er?

Under helgen kommer vi att skapa en trygg, icke-dömande och stöttande plats där ni kommer att lära er allt ni behöver om bonusfamiljer. Ni får en “verktygslåda” fylld med verktyg som hjälper er med era utmaningar i vardagen.

Stina är utbildad samtals- och parterapeut med inriktning inom kbt och psykodynamisk terapi. Stina är även certifierad stepfamily coach, föreläsare och utbildar i Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer. Stina har deltagit i Malou efter 10 där hon pratade om bonusmammor, podcast Bonuspappan & Plusmamman och socionompodden.

Thomas är utbildad förskolelärare, rektor och diplomerad samtals- bonusfamiljscoach. Thomas utbildar i Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer. Thomas har deltagit i podcast Bonuspappan & Plusmamman.

Tillsammans driver vi Familjeträdet AB. I Familjeträdet har vi valt att inrikta oss på att arbeta med ombildade familjer. Vi har den svenska rättigheten till föräldrastödsprogrammet, Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer. Det enda programmet i Sverige som riktar sig till bonusfamiljer. Vi erbjuder föreläsningar och workshop för företag och kommuner som är intresserade av att fördjupa sin kunskap om ombildade familjer. Driver även Bonusmaman Magazine. Ett gratis e-magasin med tonvikt på bonusfamiljer, föräldraskap och personlig utveckling.

Allmän information:
Kostnad: 5000 kr/per par.
Boende: 1000 kr/per par.
Betalning kan ske via KLARNA.

Ingår:
Frukost- lördag & söndag. Kaffe, te, vatten och frukt.
Obs! Lunch och kvällsmat ingår ej. Det finns flera mysiga restauranger inne i Ystad.

Material som vi arbetar med under helgen samt uppgifter och övningar ni får med er hem.

Helgen startar fredag den 11/9 kl. 18,00 och avslutas söndag 13/9 kl. 12,00.

Anmälan:
Anmälan och frågor görs till: stina@familjetradet.com. Mobil: 0733 64 29 67 el. thomas@familjetradet.com. Mobil:0709 64 29 67.

Vi ser fram emot att träffa er!
Stina & Thomas