Hej,

Vi vet att sommaren kan vara en njutning och avkoppling för många och för andra kan den vara förenat med stress, krav och konfliktfyllda dagar. Att leva i en ombildad familj handlar ibland om att härbärgera känslor som du inte visste att du bar på. Dessa känslor kan vara svåra att prata om utan att det blir en känslomässig urladdning.

Varje dag möter vi bonusföräldrar och föräldrar som lever i ombildade familjer. Alla bär på sina tankar och känslor. Ibland som en hemlighet för att det är svårt att prata om dem utan att någon ska tala om att det man känner är fel. Det är också många som fått råd som inte fungerar i praktiken. Som istället för att hjälpa gör så att relationerna blir mer och mer infekterade. Så kan vi inte ha det!!

För två år sedan fick vi nog och såg att det måste finnas fler möjligheter till förändring. Möjligheter som inte finns i Sverige idag. Vi hittade då Aktivt ledarskap för bonusförälder. Ett föräldrastödsprogram från USA som riktar sig specifikt till bonusföräldrar och föräldrar som lever i en ombildad familj. Vi fick rättigheterna till programmet och har nu översatt materialet till svenska. En del kursledare från olika kommuner har hunnit bli utbildade och ni hittar dem på vår hemsida. Fler kursledare är på gång och ska utbilda sig under hösten.

För oss är det viktigt att ni som lever i ombildade familjer har möjlighet att få stöd i just det som ni behöver och därför är vi tacksamma om ni vill svara på några frågor som vi sammanställt i en enkät.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDU_4j3gQzKgD_AUtt4zRdjxHvLpUcME4Gf7ACD3JAib8CzQ/viewform?usp=sf_link

Vi säger stort tack till er som tar er några minuter och svarar på enkäten.

Vi vill också passa på att önska er en fortsatt fin sommar! Vi jobbar hela sommaren så tveka inte att höra av er om ni behöver boka en tid.

Med varma hälsningar

Stina & Thomas