Ibland kan det kännas som att man är “the only couple in the village” som har bekymmer i sin bonusfamilj eller i sin relation. Men relationer är som hus och växter. Det behövs omsorg och underhåll. Det kan vara lätt att glömma bort det i vardagslivet när hjulen rullar på och allt annat behöver göras.

Vi har under många år erbjudit parsamtal där vi träffats en eller ett par gånger i veckan. Vi kände efter ett tag att vi vill erbjuda en annan form av samtal. Ett samtal där vi hinner fördjupa oss i de utmaningar och problem som ni som par kommit till oss med och vi beslöt oss för att erbjuda weekend-terapier för bonusfamiljer och par.

Efter våra weekend-terapier har vi fått så bra och fin feed-back.

“Vi har äntligen fått de verktygen vi saknat för att komma vidare i vår relation” 

“Så skönt att få prata om det som är jobbigt i vår bonusfamilj. Det känns som att jag tappat flera kilo” 

“När jag kom hit var jag rätt negativt inställd för vi har redan gått i familjerådgivning och det gav oss inget men detta kan jag tänka mig att göra om” 

Nu har ni möjlighet att prioritera er relation och få vägledning och stöd av oss på Familjeträdet.

Vi har ingen “one size fit all” utan vi utgår ifrån era specifika behov. Det kan t.ex. vara:

  • Kommunikation- Jag når inte fram till dig eller till dina barn?
  • Relationer- Varför kan jag inte tycka om dina barn? Jag känner mig ensam.
  • Ex-partners- Hur mycket inflytande ska de få ha i vår bonusfamilj?
  • Kulturer- Hur gör vi när det krockar?
  • Känslomässigt bagage- Varför har jag så svårt att ändra mitt beteende? Vad bär jag med mig in i vår relation?
  • Ekonomi- Ska jag betala för dina barn?
  • Roller- Ska jag vara en extramamma?

Det finns många utmaningar att leva och bo i en bonusfamilj. Och det är helt olikt en kärnfamilj. Helt plötsligt ska vi hantera många olika relationer, roller och kulturer. Det är inte helt ovanligt att det förekommer exkludering och utanförskap både hos vuxna och barn. Det kan finnas obearbetad sorg kvar från föregående separationer som skapar förhållningssätt som kan vara svåra att möta. Det kan också vara svårt att kommunicera varandras barn med olika känslosamma band.

Om oss                                                                                                                                                                                      Vi som arbetar i Familjeträdet heter Stina Pettersson och Thomas Pettersson. Vi har mångårig erfarenhet av att möta bonusföräldrar, både enskilt och i par, i våra professioner som samtalsterapeut och bonusfamiljscoach. Vi vet också hur det är att leva och bo i en bonusfamilj.

Vi driver en liten gård utanför Ystad där vi tar emot er som vill ta hand om er relation på en weekend-terapi. Där har ni också möjlighet att bo i eget hus under er weekend om ni önskar det.

Allmän information

Pris: Terapi 6 timmar  5000:- (ord.pris 7000kr)

Logi:  1000:-/natt (Priset gäller endast i samband med weekend-terapi)

Har ni frågor om upplägg eller önskar att boka in er för en weekendterapi? Maila thomas@familjetradet.com alt. ring 0709-642967.

3 tips för att få mer glöd i relationen

  1. Acceptera att en god relation behöver tid och engagemang. Ge den det!
  2. Fundera över vad du vill och behöver i relationen och uttryck det, och sluta gissa vad din partner vill eller behöver. Ställ frågan!
  3. Kommunicera genom beröring. Pussas, kramas och var nära varandra, utan krav på sex.