Nu är det snart påsk. Storhelger kan innebära en hel del förväntningar på hur vi vill att det ska bli. En stund för avkoppling. Umgänge med släkt och vänner. Laga god mat. Läsa den där boken som ligger på sängbordet och samlar damm. Gå långa promenader. Se klart en serie på Netflix. Fixa till den där sista listen som aldrig har kommit upp. Eller rent av bara sitta och glo. Det finns många behov.Glad Påsk!

Eller så ser du inte fram emot påsken. Det kanske finns konflikter i familjen som du lever i. Du kanske helt enkelt känner dig extra ensam när storhelgerna infinner sig. Relationen till din partner är ansträngd. Kommunikationen fungerar dåligt med dina bonusbarn. Du känner dig som en gäst i ditt eget hem som borde vara din tryggaste plats. Det finns en hel del som kan ställa till det.

Använd tiden i påsk till att fundera på just dina behov. Vad behöver jag nu? Vad mår jag bra av? Vad behöver jag göra för att få till en förändring?

Gå inte kvar i något som du faktiskt kan förändra. Det är lättare sagt än gjort men det går. Använd påsken till att börja bygga upp energi till att göra annorlunda. Planera in samtal som du kanske behö
ver ta. Fundera på hur du ska lägga upp samtalet för att få till en förändring i kommunikationen så att det inte blir som det brukar. Öva på att lyssna utan att värdera och gå i försvar. Det är inte lätt men det går.

Förändring och personlig utveckling kan göra ont. Men det gör oftast ondare att gå i en frustration över sitt eget liv och hur det fungerar. Det kan vara relationer som inte fungerar eller egna, personliga mål som aldrig uppnås. Men tänk så här, jag kan faktiskt påverka resultatet.

Vi önskar er en trevlig påsk.

/Stina & Thomas