Hej,

Varje vecka får vi mail, meddelande och samtal om frågor som rör livet i bonusfamiljen. Det är ämne som rör hur man ska göra vid gränssättningar. Är det okej att sätta gränser för sin partners barn? Det är frågor som rör ex-partners och hur ex-partnerns beslut påverkar den nya relationen. Att man känner svartsjuka gentemot sin partners barn. Att inte känna att man är en del av relationen., Övergivenhet och utanförskap. Ibland är känslorna så svåra att beskriva så man pratar inte om de känslorna. Man fastnar i konflikter och oförståelse. Man känner skuld och skam över sina känslor. Att det är så svårt. “Jag som har så lätt att skapa relation med andra barn men med min partners barn går det inte alls”. “Jag som aldrig tidigare känt svartsjuka. Nu är jag svartsjuk på ett BARN. Jag känner mig som en hemsk person”. “Jag känner mig som den elaka styvmodern”. Detta är bara några av få kommentarer jag hört genom åren. Det finns så många så jag skulle kunna fylla en bok med saker som bonusföräldrar upplever som svåra. Och det är svårt. På så många olika sätt. Ibland helt obegripligt. Därför vill vi göra det begripligt för dig, för din partner och i vissa fall, där barnen vill, även för dem.

Filmsekvensen är från Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljen. En föräldrautbildning med fokus på områden som rör specifikt bonusfamiljer. Familjeträdet äger rättigheterna till det svenska materialet där filmen ingår. Deltagarna i filmen är; Marcus Petersen, leg. psykoterapeut på Relationsfokus. Jennifer Quick, socionom och samtalsterapeut med psykodynamisk inriktning (steg 1)  och Elvira som spelar dotter/bonusdotter.

Många säger att det är så skönt när vi träffats tillsammans med andra bonusföräldrar hos er på Familjeträdet. Då vet man att man inte är ensam om alla känslor och tankar. Det gör en skillnad i vardagen, i relation till partner och till barnen. Men även till omgivningen.

Lördagen den 7/3 mellan 10,00-16,00 har vi en träff där vi blandar föreläsning med uppgifter och samtal. På det sätt som du själv önskar och behöver. Du delar med dig så mycket eller lite som du vill.

Vi träffas i Familjeträdets lokal på Bussjövägen 200 i Ystad.

Kostnad: 795 kr/p.p.Du kan gå in via Boka direkt och anmäla dig och då välja att betala med Klarna. Vill du ha en faktura så skickar du ett mail till stina@familjetradet.com.

Lättare lunch och fika ingår. Samt material vi använder under dagen.

Vi som håller i dagen är:

Stina, socionom, samtalsterapeut med psykodynamisk inriktning (steg 1), fördjupning i kognitiv beteendeterapi, motiverande samtal och kris och sorg. Stina är även certified stepfamily coach .

Thomas, diplomerad samtals-coach och verksamhetsledare.

Stina & Thomas har erfarenhet av att leva i bonusfamilj samt arbetat med bonusfamiljer i eget företag sedan 2012. Tidigare har Stina arbetat med föräldrar och bonusföräldrar i rollen som familjebehandlare, socialsekreterare och kurator inom skolans värld samt inom missbruksvården. Idag föreläser och utbildar de i Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer. Ett program som de har ensam rättigheten till i Sverige.

Vi ser fram emot en dag med mycket skratt, ny kunskap och nya insikter. Kanske får ni också en annan vän som ni kan ha kontakt med efter dagen.

/Stina & Thomas