Sommarlovet har börjat. Semesterlängtan är total eller den tid som du längtar minst efter. Sommaren är en tid som många längtar men som också många våndas för eller tycker är jobbig. Sommar innebär brutna rutiner. Sommaren kan också innebära att partners barn är hos er under längre period. Du är ledig och det som är jobbigt i vardagen men som ändå går att hantera börjar kännas som en plåga. Frågor som uppstår är; hur ska jag göra för att klara av att vara hemma under de här veckorna? Hur ska jag förhålla mig till att jag tycker att det är så svårt? Hur ska jag tänka kring att jag inte ens styr min egen vardag?

Att leva i en ombildad familj innebär att man inte har kontroll på allt så viss kontrollförlust är bra att förbereda sig på. Samtidigt som det är viktigt att du får ta del av de beslut som kommer påverka din vardag så att du kan förbereda dig och planera om du behöver göra det.

Det kan vara bra att försöka se vad känslan egentligen står för. Vad handlar det om att du inte vill vara hemma med din sambo och hens barn? Är det att du inte tycker om barnen? Att du känner dig utanför? Att du inte har något utrymme i hemmet? Att du känner dig som en gäst i ditt eget hem när de är hos er?

Vad kan du göra för att påverka din vardag? Din känsla? Dina tankar? Finns det andra sätt att se på än dina? Vilka skulle de i så fall vara?

Har du några sanningar som du behöver omvärdera? Förra året var det så hemskt. Innebär det att det behöver vara likadant i år? Förra året så frågade inte min sambo om jag ville hänga med på aktiviteter? Kan du fråga hur planeringen ser ut och säga till din sambo att du gärna vill ha frågan eller att ni pratar om hur ni ska tänka kring dessa frågor.  Jag är arg för att någon annan som jag inte ens vill ha i mitt liv har bestämt över vår sommar. Ja det kan man vara arg över men ska det få påverka dig och din relation till din partner och barnen? Är det värt det?

Det finns så klart en mängd andra tankar och frågor än de jag räknat upp här.

Under sommaren kan e-mail support vara ett fantastiskt sätt att hantera de svårigheter som dyker upp. Under fyra veckor så har vi kontakt via mail. Du skriver så många mail du vill under veckan och jag samlar ihop dina mail och svarar en gång i veckan. Många tycker det här är ett bra sätt att jobba med sig själv, sina tankar, känslor och man får en utomståendes syn och reflektion på dem.  Man kan skriva när man behöver. En del skriver i affekt och känner att det är skönt att få det ur sig och att skriva kan då vara ett bra sätt. Du kan skriva när som helst under dagen och är inte styrd av några tider.

Givetvis gäller tystnadsplikt och inga mail sparas.

Fyra veckors e-mail support med fritt antal mail under dessa veckor till en kostnad på 750 kr. Du mailar till stina@familjetradet.comoch skriver e-mail support, ditt namn, ditt postnummer. Jag mailar dig en faktura och när den är inbetald så är det fritt att starta upp.

Vill du hellre ha ett samtal så har vi ett sommarerbjudande under juli månad. En timme samtal via telefon för 500 kr.

Så i år kan du göra annorlunda. Låt sommaren och solen fylla på med energi och låt inte koskiten i hagen störa ditt sinne.

Du ska inte tro det blir sommar i fall inte nån sätter fart…

Ta hand om dig och du.. att känna att det är svårt är du inte ensam om.

/Stina