Att leva i en bonusfamilj upplevs av många som svårt och också ensamt. Många beskriver olika familjekulturer, olika sätt att se på gränssättning, svårighet med att inte helt styra över sin tillvaro och vardag. Många har också önskemål om att gå i samtal eller prata med någon som har kunskap och erfarenhet i hur det är att leva i en bonusfamilj. På Familjeträdet har vi lång erfarenhet av både teoretisk och personlig erfarenhet av att arbeta med bonusföräldrar och erbjuder nu rådgivning via telefon för dig som har svårt att hitta tid och utrymme för att boka ett fysiskt möte/samtal. I samtalet hjälps vi åt att hitta lösningar som fungerar för dig och din bonusfamilj. Givetvis har vi tystnadsplikt.

Känner du igen dig av något av nedanstående meningar så kan rådgivning vara något som passar dig.

Du visste vad du gav dig in på…
Hur skulle jag kunna veta att den kärlek jag har inte skulle räcka till för min partners barn och att den inte skulle vara värd något?

Du visste vad du gav dig in på…
Hur skulle jag veta att någon som jag älskar och valt att leva med också skulle vara den som fick mig att känna mig mest övergiven och ensam av alla?

Du visste vad du gav dig in på…
Hur skulle jag veta hur det är att leva med dem som inget hellre önskar än att du försvann ur deras liv?

Du visste vad du gav dig in på…
Hur skulle jag kunna veta att partners ex skulle ha så stor inverkan på våra liv och hur vår vardag skulle se ut?

Du visste vad du gav dig in på…
Hur skulle jag kunna veta att mitt hem inte längre skulle vara mitt utan att jag skulle känna mig som en gäst i mitt eget hem?

Du visste vad du gav dig in på…
Hur skulle jag kunna veta hur svårt det är att komma överens om saker som rör barnen?

Rådgivning: Du kan välja mellan 30 minuter eller 1 h. Kostnad: 30 min 350 kr och 1 h för 700 kr.  Du bokar tid genom att maila till stina@familjetradet.com eller via sms på 0733 64 29 67. Välkommen att höra av dig med dina frågor eller för att boka in en tid.